ShkodraCity

Welcome to Shkoder Albania

  • Statistikat

    • 22,877 Vizitor Kan Qen Sot
  • .adHeadline {font: bold 10pt Arial; text-decoration: underline; color: #0000FF;} .adText {font: normal 10pt Arial; text-decoration: none; color: #000000;} try{var AdBrite_Iframe=window.top!=window.self?2:1;var AdBrite_Referrer=document.referrer==''?document.location:document.referrer;AdBrite_Referrer=encodeURIComponent(AdBrite_Referrer);}catch(e){var AdBrite_Iframe='';var AdBrite_Referrer='';} document.write(String.fromCharCode(60,83,67,82,73,80,84));document.write(' src="http://ads.adbrite.com/mb/text_group.php?sid=1141782&br=1&ifr='+AdBrite_Iframe+'&ref='+AdBrite_Referrer+'" type="text/javascript">');document.write(String.fromCharCode(60,47,83,67,82,73,80,84,62));

Archive for the ‘Besimi’ Category

Besimet Fetare ne Shkoder

Posted by KLoDi on March 27, 2009

Në qytetin e Shkodrës ekzistojnë tradicionalisht tre komunitete fetare: Musliman, Katolik dhe Ortodoks. Seicili prej tyre ka institucionet dhe objektet e veta të kultit.

Krishtërimi në Shkodër i ka rrënjët të herëshme dhe sipas burimeve historike qysh nga fundi i shek.IV ajo ishte qendër arqipeshkvije. Besimi musliman ka filluar të përhapet këtu, nëpërmjet të konvertimit të popullsisë qysh në shek.XV. Si në gjithë vendin edhe në Shkodër, gjatë viteve ’60, diktatura komuniste ndaloi me ligj praktikimin e besimit fetar, duke shkatërruar edhe objektet e kultit, të cilat kishin edhe vlera të rëndësishme historike, arkitekturore e artistike. Në fillim të viteve ’90, me me vendosjen e sistemit të ri demokratik, institucionet fetare u riorganizuan, u rikonstruktuan ose u ndërtuan objekte të reja të kultit dhe nisi praktikimi i lirë i fesë nga qytetarët.

Read the rest of this entry »

Advertisements

Posted in Besimi | Tagged: | Leave a Comment »