ShkodraCity

Welcome to Shkoder Albania

  • Statistikat

    • 22,877 Vizitor Kan Qen Sot
  • .adHeadline {font: bold 10pt Arial; text-decoration: underline; color: #0000FF;} .adText {font: normal 10pt Arial; text-decoration: none; color: #000000;} try{var AdBrite_Iframe=window.top!=window.self?2:1;var AdBrite_Referrer=document.referrer==''?document.location:document.referrer;AdBrite_Referrer=encodeURIComponent(AdBrite_Referrer);}catch(e){var AdBrite_Iframe='';var AdBrite_Referrer='';} document.write(String.fromCharCode(60,83,67,82,73,80,84));document.write(' src="http://ads.adbrite.com/mb/text_group.php?sid=1141782&br=1&ifr='+AdBrite_Iframe+'&ref='+AdBrite_Referrer+'" type="text/javascript">');document.write(String.fromCharCode(60,47,83,67,82,73,80,84,62));

Archive for the ‘Burimet Natyrore’ Category

Burimet Natyrore të Rrethit Shkodër

Posted by KLoDi on March 27, 2009

Rrethi i Shkodrës kufizohet nga veriu me rrethin e Malësisë së Madhe, në perëndim me Republikën e Malit të Zi dhe detin Adriatik, nga jugu me rrethin e Lezhës dhe në lindje me rrethin e Pukës. Ka një sipërfaqe prej 2049 km2 dhe një popullsi prej 241 mijë banorë. Në këtë territor ka tre liqene.
Liqeni i Shkodrës ka një sipërfaqe prej 369 km2, nga të cilat 149 km2 janë në territorin shqiptar, pjesa tjetër i takon Republikës së Malit të Zi. Thellësia mesatare është 10 m, temperatura mesatare e ujit është 16.50 °C. Liqeni ushtron ndikim zbutës mbi klimën e qytetit dhe është shumë i pasur me peshk. Rendimenti vjetor ështe 50 kg/ha. Ky liqen është më i madhi në Ballkan. Vija e bregut të liqenit ka një gjatësi prej 14.5 km, nga e cila rreth 10 km është shkëmbore dhe 4.5 km fushore. Siperfaqja e liqenit që mbulohet nga kjo vijë është rreth 2300 ha.

Pamje e liqenit

Read the rest of this entry »

Advertisements

Posted in Burimet Natyrore | Leave a Comment »