ShkodraCity

Welcome to Shkoder Albania

  • Statistikat

    • 23,467 Vizitor Kan Qen Sot
  • .adHeadline {font: bold 10pt Arial; text-decoration: underline; color: #0000FF;} .adText {font: normal 10pt Arial; text-decoration: none; color: #000000;} try{var AdBrite_Iframe=window.top!=window.self?2:1;var AdBrite_Referrer=document.referrer==''?document.location:document.referrer;AdBrite_Referrer=encodeURIComponent(AdBrite_Referrer);}catch(e){var AdBrite_Iframe='';var AdBrite_Referrer='';} document.write(String.fromCharCode(60,83,67,82,73,80,84));document.write(' src="http://ads.adbrite.com/mb/text_group.php?sid=1141782&br=1&ifr='+AdBrite_Iframe+'&ref='+AdBrite_Referrer+'" type="text/javascript">');document.write(String.fromCharCode(60,47,83,67,82,73,80,84,62));

Sport Klub Vllaznia

Posted by KLoDi on March 28, 2009

KF Vllaznia

https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/sq/d/df/Vllaznia.gif

Klubi sportiv “ Vllaznia” është klubi më i vjetër themeluar në Shqipëri (16 Shkurt 1919). Bashkimi i Shoqerive Sportive “Vaso Pasha” dhe “Mustafa Pasha” solli krijimin e Shoqërisë Kulturore Sportive “Vllaznia”. Shkodra është origjina e lindjes së çdo sporti. Ndër evenimentet më të spikatura për sportin shqiptar mund të përmenden:

  • 1908 për herë të parë luhet futboll në Shkodër;
  • topin e parë të vërtetë të futbollit ne Shqipëri e sjell prifti maltez At Gutt Ruter;
  • 1913 luhet në Shkodër ndeshja e parë nderkombëtare e futbollit për vendin tone: mes skuadrës “Indipendenca” dhe një formacioni austro – hungarez;
  • 1920 organizohet gara e parë me biçikleta;
  • 1925 organizohet i pari Rreth çiklistik që më vonë do të hynte në histori, si Rrethi i Parë Çiklistik në Europë për amatorë;
  • 1922 organizohet e para garë atletike në këtë qytet. Read the rest of this entry »
Advertisements

Posted in Sporti | Leave a Comment »

Historiku i qytetit të Shkodrës

Posted by KLoDi on March 28, 2009

Zona përreth vendit ku ndodhet sot qyteti ka qenë e banuar që në kohët parahistorike. Këtu janë gjetur gjurmë të paleolitit të mesëm, ndërsa që nga neoliti gërmimet kanë zbuluar vazhdimësi jetese që vjen deri në ditët tona. Objektet e gjetura gjenden në muzeumin e qytetit, në atë të Tiranës dhe në muzetë e Europës. Kjo sepse zona ka një kombinim të rrallë faktorësh fizikë për jetesë.
Rrëzë kodrave të Tepës, në anën jugore të qytetit të sotëm, materialet arkeologjike fillojnë nga Bronxi i hershëm (2000 p.k). Në shekullin V – IV p.k. filloi ndërtimi i kalasë me gurë ciklopike të puthitur pa llaç. Kalaja është e vendosur mbi një kodër në hyrje të qytetit në një lartësi 130 m.

Read the rest of this entry »

Posted in Historia e Shkodres | Tagged: | Leave a Comment »

“Andrra e Jetës”,një film për Ndre Mjedën

Posted by KLoDi on March 27, 2009

Kanë vendosur ta quajnë “Andrra e jetës”. Jo vetëm sepse kjo ishte kryevepra e tij, por sepse ëndrra për jetën është lajtmotivi i çdo njeriu. Prej do kohësh, kanë nisur xhirimet për realizimin e një filmi dokumentar, kushtuar poetit dhe gjuhëtarit, Dom Ndre Mjeda. “Dom Ndre Mjeda është një figurë e madhe e kulturës shqiptare, poet, përkthyes, poliglot, atdhetar, njeri me virtyte dhe karakteristika shqiptare, por mbi të gjitha meshtar i vyer, teolog i spikatur dhe bari i përshpirtshëm. Mjeshtër i madh i vjershës dhe poemës. Ai me veprat e tij ka ofruar vargje të bukura, plotë ndjenjë”, – thotë Dom Nikë Ukgjini, producenti i këtij filmi. Sipas tij, edhe pse kanë kaluar shtatëdhjetë e dy vjet nga ndërrimi i jetës se tij, ai behët gjithnjë e më tepër figurë frymëzuese dhe intriguese për kulturën shqiptare. Kjo qe arsyeja që nxiti një grup studiuesish nga Shkodra, të cilët morën kurajën për të filluar realizimin e ekranizimit të jetës dhe veprës se tij. Read the rest of this entry »

Posted in Kulutre | Leave a Comment »